Tilburg in de jaren '60 Op weg naar een nieuwe stad

Ook in Tilburg beleefde men roerige tijden in de jaren zestig. Wie herinnert zich niet de beruchte sloophamer van burgemeester Becht, de bouw van de huidige stadsschouwburg en de allesverwoestende brand in de V&D? In dit bijzondere decennium kwamen de eerste gastarbeiders naar de stad en werd de Hogeschool even omgedoopt tot Karl Marx Universiteit. De wolindustrie zakte in en Willem II mocht als eerstedivisieclub door naar de Europacup.

In dit boek is een bijzondere selectie foto’s bij elkaar gebracht die de sixties in Tilburg doen herleven. Een deel van de foto’s was te zien bij de zomertentoonstelling in 2007 in de Concertzaal Tilburg met als titel ‘Revolutie? De Sixties in Tilburg’.

In deze serie zijn ook verkrijgbaar Tilburg in de jaren '70 en Tilburg in de jaren '80

auteur: Rinus van der Heijden
isbn: 9789086450220
aantal pagina's: 168
Illustraties: Perbureau Van Eijndhoven
verschenen: Nov 2007
€ 19,90

bestellen
Meer uit dezelfde categorie

De Wandeling Bestseller! De mooiste tochten van het tv-programma De Wandeling van Omroep Brabant gebundeld in een boek.

WeerZien WeerZien behoort al meer dan een decennium tot de populairste rubrieken van de editie Tilburg van het Brabants Dagblad.

Tilburgse kermis 1950-2000 Fotoboek met bijzondere plaatjes van de Tilburgse Kermis in de laatste vijfitg jaar.

Op reis door de Meierij met Stephanus Hanewinckel Herdruk van een historisch document uit 1799, waarin dominee S. Hanewinckel katholiek Brabant in genadeloze zinnen beschrijft.

A Touch of Tilburg Discover Tilburg with this fun, well designed cityguide! Includes walking routes, museums, restaurants, entertainment, shops and extra information for foreign students.

Historische Atlas 1836-1843 Noord-Brabant Eerste atlas van de grensverkenningen in 1836-1843 in Noord-Brabant.

Grote Historische Atlas Noord-Brabant Topografische kaarten van de provincie van rond 1905.

Tilburg in de jaren '80 Na het succes van Tilburg in de jaren '60 zijn nu de jaren '80 aan de beurt in dit mooie zwart-wit fotoboek.

Encyclopedie van Tilburg Alles over Tilburg in één boek. Mooi voor op de koffietafel, leuk als verjaardagscadeau. Het boek dat alle andere boeken over Tilburg overbodig maakt.

De moord op Marietje Kessels Dit boek sloeg in als een bom. Het NOS Journaal, Radio 1 en vrijwel alle Nederlandse kranten besteedden uitegbreid aandacht aan het boek over de moord op Marietje Kessels.

Dwalen door Tilburg De leukste adresjes en de meest bijzondere plekken van Tilburg in één gids. Met stadswandelingen, bezienswaardigheden, musea, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

Tilburg in de jaren '70 De prachtige zwart-witfoto's in 'Tilburg in de jaren '70' nemen u mee op een nostalgische reis door een bewogen decennium in de stad.

Eindhoven in de jaren '70 Mooie verzameling zwart-wit foto's van Eindhoven in de jaren zeventig.

Popmuziek in Tilburg Tilburg staat bekend om het zeer goede klimaat voor popmuziek. In dit rijkelijk geïllustreerde boek alles over de pop door de jaren heen, van 1960 tot nu.

Eindhoven in de jaren '60 Eindhoven in de jaren '60