De moord op Marietje Kessels Waarom de ouders moesten zwijgen

Mathieu Kessels maakte als vierjarig jongetje de moord op zijn elfjarige zus Mia van dichtbij mee. In de publiciteit rond deze beruchte en nooit opgeloste moordzaak werd Mia bekend als Marietje Kessels. Later reconstrueerden Mathieu Kessels en zijn ouders de werkelijke toedracht rond de verkrachting en moord. Toch besloot de familie er het zwijgen toe te doen. Waarom? Mathieu nam zijn dochter Godelieve in vertrouwen over het familiegeheim. Hij overleed in 1971, maar gaf haar de opdracht mee de waarheid openbaar te maken als de tijd daarvoor rijp was.

Godelieve Kessels vertelt het ontluisterende verhaal over kerkelijke intimidatie- en doofpotpraktijken en laat zien hoe het drama de familie nog altijd bezighoudt.auteur: Godelieve Kessels en Peter Nissen
isbn: 9789086450374
aantal pagina's: 176
Illustraties: Paul Bogaers
verschenen: Okt 2011
€ 14,95

bestellen
Meer uit dezelfde categorie

De Wandeling Bestseller! De mooiste tochten van het tv-programma De Wandeling van Omroep Brabant gebundeld in een boek.

WeerZien WeerZien behoort al meer dan een decennium tot de populairste rubrieken van de editie Tilburg van het Brabants Dagblad.

Tilburgse kermis 1950-2000 Fotoboek met bijzondere plaatjes van de Tilburgse Kermis in de laatste vijfitg jaar.

Tilburg in de jaren '60 Zwart-wit foto's van gebeurtenissen, mensen en tijdsbeeld in de jaren zestig in Tilburg.

Op reis door de Meierij met Stephanus Hanewinckel Herdruk van een historisch document uit 1799, waarin dominee S. Hanewinckel katholiek Brabant in genadeloze zinnen beschrijft.

A Touch of Tilburg Discover Tilburg with this fun, well designed cityguide! Includes walking routes, museums, restaurants, entertainment, shops and extra information for foreign students.

Historische Atlas 1836-1843 Noord-Brabant Eerste atlas van de grensverkenningen in 1836-1843 in Noord-Brabant.

Grote Historische Atlas Noord-Brabant Topografische kaarten van de provincie van rond 1905.

Tilburg in de jaren '80 Na het succes van Tilburg in de jaren '60 zijn nu de jaren '80 aan de beurt in dit mooie zwart-wit fotoboek.

Encyclopedie van Tilburg Alles over Tilburg in één boek. Mooi voor op de koffietafel, leuk als verjaardagscadeau. Het boek dat alle andere boeken over Tilburg overbodig maakt.

Dwalen door Tilburg De leukste adresjes en de meest bijzondere plekken van Tilburg in één gids. Met stadswandelingen, bezienswaardigheden, musea, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

Tilburg in de jaren '70 De prachtige zwart-witfoto's in 'Tilburg in de jaren '70' nemen u mee op een nostalgische reis door een bewogen decennium in de stad.

Eindhoven in de jaren '70 Mooie verzameling zwart-wit foto's van Eindhoven in de jaren zeventig.

Popmuziek in Tilburg Tilburg staat bekend om het zeer goede klimaat voor popmuziek. In dit rijkelijk geïllustreerde boek alles over de pop door de jaren heen, van 1960 tot nu.

Eindhoven in de jaren '60 Eindhoven in de jaren '60